خانه / در رسانه‌ها / ساخت دستگاه آب شیرین کن توسط محققان MIT

محققان دانشگاه MIT یک دستگاه آب شیرین کن ساخته‌اند که کمتر از 10 کیلوگرم وزن دارد و قادر است با از میان بردن ذرات و نمک، آب شور را به آب آشامیدنی تولید کند.

محققان MIT دستگاه نمک زدایی/دستگاه آب شیرین کن کمی شبیه چمدان ساخته اند که با تلاش بسیار کم و با کمک پنل‌های خورشیدی می‌تواند ذرات و نمک را از آب آشامیدنی تازه پاک کند. مهمترین نکته در طراحی این دستگاه عدم استفاده از فیلتر برای تصفیه آب می‌باشد. زیرا از جریان الکتریکی برای از بین بردن ذرات استفاده می کند. بنابراین در دراز مدت نیازی به نگهداری و تعمیر ندارد و عمر طولانی تری خواهد داشت. ضمناً این دستگاه نمک زدایی در مناطق دورافتاده قابل استفاده است.

تیم طراحی این دستگاه تصفیه آب از روند پیچیده ساخت آن در حدود یک دهه خبر داد و گفت: نیمی از این زمان برای درک فیزیک پشت این فرآیند صرف شد. این دستگاه که توسط محققان MIT ساخته شده است، برخلاف دستگاه های تجاری موجود در بازار، از پمپ ها و فیلترهای فشار بالا استفاده نمی‌کند. روش نمک زدایی در این دستگاه پلاریزاسیون غلظت یون (ICP) نام دارد که در آن از میدان الکتریکی به عنوان غلاف در بالا و پایین لوله آب استفاده می‌شود.

این غشای الکتریکی می تواند ذرات باردار مثبت و منفی مانند مولکول های نمک، ویروس ها و باکتری ها را هنگام عبور آب دفع کند. به دلیل عدم استفاده از فیلتر و پمپ فشار قوی، مصرف برق این دستگاه بسیار کم است. محققان فرآیند دیگری به نام الکترودیالیز را برای اطمینان از کیفیت تصفیه آب اضافه کرده اند. تیم تحقیقاتی بر این باور است که این دستگاه تمامی تست های آزمایشگاهی را با موفقیت انجام داده است و آب آشامیدنی تولید شده از کیفیت بالاتری نسبت به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی برخوردار است.

منبع: تکنا