خانه / بلاگ / بزرگترین مزرعه زیتون دنیا در عربستان

بزرگ ترین مزرعه زیتون دنیا در شمال عربستان سعودی به وسعت ۷۳۰۰ هکتار با بیش از ۱۸ میلیون اصله درخت زیتون واقع شده است. ۲۵ خط روغن کشی با ظرفیت تولید بیش از یکصد هزار تن روغن زیتون در سال که با شیرین کردن آب دریا ایجاد شده است و روغن استحصالی صرف استفاده داخلی کشور می شود.

تحقیقاتی که دانشگاه علوم غذایی و بهداشتی مریلند در کشور عربستان انجام داده است نشان می دهد که ده سال قبل این مزرعه با تمام ظرفیت به تولید نشسته و محصولات متنوع روغنی آن در کشور به وفور و ارزان در دسترس همگان است میزان ابتلا به انواع سرطان ها در این کشور ۶۷٫۳۴ درصد کاهش داشته است.

 

پیشرفت بزرگ در زمینه کشاورزی

آب و هوای این سرزمین، اقلیم بیابانی است. تفاوت دمای شب و روز زیاد است. بیشتر زمین‌های آن را ریگستان تشکیل می‌دهد. اما حدود ۷۵ درصد از این وسعت را بیابان‌های خشک و بی‌آب و علف پوشانده‌اند. سه صحرای بزرگ «صحرای نفوذ»، «بیابان دهنا» و «ربع‌الخالی» مهمترین کویر‌های عربستان هستند. دمای هوا در روز‌های تابستان بطور متوسط ۴۵ درجه و در شب با اختلاف دمای زیاد نسبت به روز است.

در بعضی مناطق کوهستانی حاشیه دریای سرخ و استان عصیر آب و هوا در ۸ ماه از سال نسبتاً مناسب است. اما سرما به ندرت به زیر صفر درجه سلسیوس می‌رسد.عربستان سعودی در تولید نفت خام، پالایش نفت، پتروشیمی، سیمان، فولاد، کود شیمیایی و پلاستیک، صنعت موفقی داشته‌است. بیش‌ترین محصولات کشاورزی عربستان عبارتند از:گندم، جو، گوجه فرنگی، هندوانه، خرما، لیمو، تخم مرغ و شیر.

عربستان سعودی در سه دهه اخیر توسعه عظیمی در بخش کشاورزی خود ایجاد کرده است و مناطق بزرگی از بیابان‌های این کشور به زمین‌های کشاورزی تبدیل شده‌اند. این اتفاق در عربستان که یکی از کم‌بارش‌ترین کشورهای جهان است، موفقیت قابل توجهی محسوب می‌شود. اما عربستان چگونه بیابان‌های غیرحاصلخیز خود را به زمین‌های کشاورزی تبدیل کرده است و شیوه مورد استفاده آنها چه مزایا و معایبی دارد؟

منبع: تابناک